Horecaservies

Porselein

Professioneel horecaservies is onontbeerlijk voor iedere zichzelf respecterende zaak in de horeca. Een mooi servies draagt bij aan de sfeer in elke eetgelegenheid. En een mooi opgemaakt bord is een onlosmakelijk onderdeel van de smaakbeleving.

Horeca servies moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en efficiënt. Op deze site vindt u alleen hotelporselein, geschikt voor professioneel grootverbruik. Porselein is in tegenstelling tot aardewerk, op een hoge temperatuur gebakken en daardoor schokbestendig en chipbestendig. In het algemeen kan porselein zonder problemen in de oven worden gebruikt. Alle serviezen die u kunt bekijken op devriesservies.nl zijn geschikt voor intensief gebruik en mogen daarom met recht horeca servies worden genoemd.

Amuses en voorgerechten

Een amuse is bedoeld om de smaak papillen op gang te brengen. Meestal wordt de amuse geserveerd direct nadat de gast aan tafel is gegaan. Een porseleinen schaaltje, maar ook een mooi vormgegeven glaasje of een serveer lepel kunnen gebruikt worden voor een originele presentatie van de amuse.

Voorgerechten en soepen kunnen natuurlijk in de traditionele soepkom met twee oren of in de klassieke leeuwenkop kom ter tafel worden gebracht. Beide hebben intussen bijna een cult status in sommige kringen. Maar natuurlijke kun je ook kiezen voor een originelere presentatie. Wat dacht u van een bouillon uitserveren uit een porseleinen theepot bijvoorbeeld.

Hoofdgerechten

Een mooi opgemaakt bord waarop de creatieve vaardigheden van de chef optimaal tot zijn recht komen is natuurlijk een eyecatcher voor elke restaurant bezoeker. Alle bekende porselein merken hadden en hebben een schier oneindig aanbod in borden in diverse stijlen. Tot voor kort was het aanbod van de meeste fabrikanten vooral uitgevoerd in wit of room wit. Dit traditionele horeca servies is voor veel chefs nog steeds het uitgangspunt bij het opmaken van gerechten.

De laatste jaren wordt er meer gewerkt met natuurlijke kleuren in het horeca servies. Veel gekleurde horeca serviezen hebben een reactieve glazuur laag waardoor elk bord net afwijkend is van de andere borden uit dezelfde serie. Dit geeft een speels effect dat bij de restaurant bezoeker vaak verrassende reacties oproept. Een porseleinen bord is zeker niet de enige mogelijkheid voor het presenteren van een (hoofd) gerecht. Het horeca servies kan ook bestaan uit bijvoorbeeld een houten kistje ingelegd met vetvrij papier voor de presentatie van een huisgemaakte burger met biologische frieten. Talloze andere presentatie mogelijk zijn natuurlijk denkbaar. Laat u inspireren!

Nagerechten

In de Franse keuken is een kaas plankje het traditionele nagerecht. Een dergelijke plank leent zicht ook goed het tot zijn recht komen van tapas in al zijn variaties. Het horeca servies voor nagerechten biedt oneindig veel mogelijkheden; van een zwart bord met honingraatmotief tot een koperen Martini glas of een traditionele ijscoupe. Alles is hierin mogelijk.

Garnituren en bijgerechten

Natuurlijk kunt u de garnituren uitserveren in de traditionele porseleinen (of zoals vroeger gebeurde) roestvrijstalen bakjes of schaaltjes. Praktischer is het om drie of vier schalen te plaatsen op een onder tray van porselein en die te plaatsen op het midden van de tafel. Dit bespaart de bediening een extra loop.

Een geheel andere wijze van presentatie is van bijgerechten kan bijvoorbeeld met een verticale roestvrijstalen houder. In diverse uitvoeringen kan dit onderdeel vormen van het horeca servies. Hieraan kunnen dan twee, drie of vier roestvrijstalen emmers worden hangen, naar gelang het aantal bijgerechten.