Glaswerk

Wijnglazen

Een goed glas wijn hoort bij het goede leven. Natuurlijk is de kwaliteit van de wijn belangrijk, maar een mooi glas waarin, kleur, geur en smaak van de wijn optimaal tot zijn recht komen is eveneens essentieel.

Het aanbod van wijnglazen is enorm. De Vries Servies wil u helpen bij het maken van een keuze voor een professioneel wijnglas dat bij de sfeer van uw restaurant past.

 

Interesse in wijnglazen, neem contact op met devriesservies

Huiswijn

Ieder restaurant heeft vaak één of meerdere huis wijnen op de kaart staan. De hierbij afgebeelde glazen zijn bij uitstek geschikt voor een mooie rode of witte huis wijn. De naar boven toe taps toelopende kelk van het glas zorgt ervoor dat het bouquet van de wijn mooi bewaard blijft na het uitschenken. Hierdoor kan de consument de wijn optimaal beleven.

Het ontbreken van de drinkrand (een verdikking van het glas aan de bovenrand) zorgt er voor dat de wijn drinker zonder belemmeringen de inhoud van het glas tot zich kan nemen. Dit geeft een veel prettiger gevoel aan de lippen en draagt daardoor bij aan een optimale smaakbeleving.

Een minstens zo belangrijke eigenschap van het glas is de sterkte. Alle wijnglazen van De Vries Servies zijn uitgevoerd in gehard glas. Hierdoor ligt het breuk percentage aanzienlijk lager dan bij een standaard glas. U kunt op deze manier een enorme besparing realiseren: het jaarlijkse budget voor de aankoop van glaswerk zal aanzienlijk dalen.

De mooie fles wijn

Een exclusieve wijn verdient een bijzonder glas. Bijvoorbeeld een chique Bourgognewijn of een mooie Bordeaux uit een bijzonder jaar mogen ook in een royaal glas worden gepresenteerd. Veelal zijn dit glazen met een inhoud van 50 centiliter of meer.Dit kan een klassiek gevormd glas zijn, maar ook een modern glas waarin de wijn optimaal kan ademen.

Met een dergelijk glas kan de ware connaisseur of de gewone liefhebber uw wijn optimaal laten walsen in het wijnglas en wordt wijn drinken een ware feestelijke gebeurtenis.

Champagne en Prosecco

De laatste jaren wordt in Nederland steeds meer mousserende wijn gedronken. Als aperitief en op partijen en recepties is champagne of prosecco een ideale, stemming verhogende drank. Een smal hoog glas met op de bodem van de kelk een zogenaamde mousseerpointe, zorgt er voor dat de feestelijke bubbels omhoog komen in het glas.

Ook deze flûtes zijn uitgevoerd in gehard glas. Veel lijnen in de hierbij gepresenteerde wijnglazen hebben ook een bijpassend champagne- en of proseccoglas.

 

Interesse in wijnglazen, neem contact op met devriesservies